zondag 26 februari 2012

Feestvarken Chester 6 jaar

Hier een foto van ons feestvarken Chester! Hij is gisteren 6 jaar geworden! Hij vind het heerijk om op m'n borduurkussens te gaan liggen slapen. Het is zijn favo plekje op de bank.

donderdag 23 februari 2012

Charm club stofjes

Superleuke stofjes en een leuke kaart heb ik gisteren mogen ontvangen. Ik heb meegedaan aan Charm club (zie button rechts voor extra info). Dit is echt ideaal om extra stofjes te verzamelen voor je huisjes. 

maandag 20 februari 2012

Happy Birthday Star (6)

Vandaag is het de verjaardag van Star (rechts) de lapjeskat! Het feestvarken zit samen met haar maatje Chester (links) gezellig aan tafel. Als cadeau heb ik haar lievelingshapje rosbief in huis gehaald. Samen hebben ze hier zojuist flink van gesmuld.

Vandaag

zondag 19 februari 2012

Beurs gekte!


Gisteren ben ik samen met Ans naar het verre Zwolle afgereisd. Speciaal natuurlijk om de handwerkbeurs te bezoeken. De heenreis verliep soepeltjes met de NS buiten het feit dat we tweemaal zijn weggestuurd uit de stilte wagon. We waren natuurlijk druk aan het kletsen en werden erop gewezen dat we stil moesten zijn of vertrekken uit deze stilte wagon. Wij natuurlijk direct vertrekken samen met nog een gezellige handwerkster uit Son die we eerder in Utrecht hadden ontmoet. Met z'n drieen zijn we een andere wagon gaan opzoeken waar we hoe kan het ook wederom in de stilte wagon zaten en weggestuurd werden door de conducteur. Het leek wel of de trein enkel uit stilte wagons bestond. Uiteindelijk toch een plekje in de normale 2e klasse kunnen vinden!! Eenmaal aangekomen zijn we flink aan het shoppen geslagen. Ans heeft een cool lichtbak gekocht van de daylight company en ik heb ook aardig wat leuke zaken gekocht (zie foto van de Buit bovenstaand). Naast het shoppen hebben we ook de mooie expositie van Ina Klugt-Berghuis bewonderd ( http://ina-quiltsandmore.blogspot.com/). Wat een prachtige quilts heeft ze gemaakt! Twas verder echt een drukte op de beurs en je moest echt moeite doen om bij een kraampje te komen. Wel erg leuk om te zien dat er zoveel liefhebbers voor het quilten zijn. Na alles gezien te hebben zijn we om 15.15 weer met de trein terug gereisd. De terugreis was uiteindelijk bijna 3 uur ivm een omleiding (via Hilversum). Ach ja zo komen we nog ergens :)

donderdag 16 februari 2012

Huisje felle stofjes


Hier een huisje gemaakt van de prachtige felle stofjes die ik van Inge heb ontvangen. Hij past prima in de reeks huisjes die ik gemaakt heb. Met dit huisje krijg ik meteen weer zin in de zomer. Vooral in deze donkere dagen kunnen we wel wat kleur gebruiken. Inge echt superbedankt voor de stofjes. Ben er heel blij mee!

Laatste deel orde in de chaos scheppen

Stap 9: Het maken van de straten (sashings en cornerstones).
Resultaat paperpiecen.

Stap 8: Paperpiecen van alle delen.

Stap 7: Puzzelen welk stofje komt waar. Op een zelfgemaakte blokkenrol is het makkelijk puzzelen.

Vandaag ben ik heerlijk een dagje vrij geweest en heb flink kunnen werken aan de huisjes. Het was vandaag echt weer om binnen achter de machine te zitten met de katten (Chester en Star) naast me op de stoel. Bovenstaand zijn de laatste stappen te zien. Kheb nu de juiste werkwijze/systeem te pakken en heb totaal 12 huisjes klaar. Nu op naar de volgende 354 huisjes:)

zondag 12 februari 2012

Verrassing!



Gisteren was het een dag vol verrassingen. In middag heb ik van m'n moeder een prachtig portemonneetje bekleed met groen Chinese stof gekregen. Groen is helemaal mijn kleur! Na de middag vind ik in m'n brievenbus het mooie pakketje met felle stofjes gekregen van Inge. Met die felle stofjes kan ik natuurlijk weer verder bouwen aan de huisjes. Wat ben ik toch weer een geluksvogel!

woensdag 8 februari 2012

Charm Club

Kheb me opgegeven voor de charmclub zie verdere info als je op de link /button aanklikt! Dit is ook erg leuk om weer nieuwe stofjes voor je huisjes te krijgen/ruilen.

donderdag 2 februari 2012

vervolg orde in de chaos scheppen

Stap 6: tekenen van de fundering op theezakjes papier

Stap 5: Alle gesneden onderdelen verdelen over de verschillende bakjes

Stap 4: Muren, daken, ramen en schoorsteentjes etc. snijden.

Hierboven staan een # vervolgstappen afgebeeld. We zijn er nog niet met het bovenstaande en de laatste paar stappen zullen dan ook snel nog toegevoegd worden.