maandag 27 juni 2011

Borduurblokken Sweet pieces allemaal af



Hiernaast zijn alle twaalf de stitchery blokjes te vinden van de Sweet pieces Quilt. Dit word een extra quiltje naast de grote Patch Parade van 2.50 x 2.50. Ook in dit project loop ik wat achter en zal ik er deze twee zomermaanden alles aan doen dit af te krijgen. resultaten volgen uiteraard....

Inhaalslag Patch Parade deel 3

Ik loop nogal flink achter op het Mysterie project Patch parade! De komende twee zomermaanden zal ik dan ook mijn uiterste best gaan doen bij te raken. Bovenstaand het resultaat van de driehoeken uit deel 3 welke ik gisteren heb afgemaakt. Het zijn grote blokken dus ook erg snel klaar!

zondag 19 juni 2011

Kussens en fotomodel Chester




Afgelopen week tijdens de mini-vakantie heb ik natuurlijk ook een werkje meegenomen. Ik kan niet op vakantie zonder ook maar iets van een borduurwerk mee te hebben. In de avonden had ik mooi de tijd deze twee kussens af te maken. Het lag al een tijdje in de kast je weet wel 1 van die vele ufo's. Eindelijk zijn ze af en Chester vind ze prima liggen! Ze zijn goedgekeurd. Hij is echt superlui en gaat graag op kussens liggen.



Midweek wandelen Limburg
























Afgelopen week ben ik samen met mijn partner op mini- vakantie geweest. We zijn afgereisd naar het altijd zonnige zuiden! De gasthof in het kleine plaatsje Euverem was onze bestemming voor deze midweek. We hebben een superverblijf gehad bij deze gastvrije en vriendelijke mensen. Niets was hen te veel en de kwaliteit / prijs verhouding was dik in orde. Hier komen we zeker nog eens terug! We hebben maar liefst drie wandelingen van ieders ongeveer 10 km per dag gemaakt. Op woensdag zijn zelfs m'n schoonouders gezellig overgekomen en hebben met ons meegewandeld. Tussen het wandelen door natuurlijk ook een terrasje gepakt en een lekker belgisch/ Limburgs speciaal biertje gedronken. Dat kunnen we best wel hebben na een flinke wandeling in de heuvels. Hier wat foto's van het mooie Limburg.

zondag 12 juni 2011

Mysterie Patch Parade deel 8






Afgelopen vrijdag stond wederom in het teken van Quilten. Wat is er niet beter je vakantie te beginnen met twee dagen achter elkaar bezig te zijn met het quilten. Samen met Ans zijn we vrijdagochtend gezellig naar Den Bosch gegaan voor de Mysterie bij de Quilterij. Dit is een 12 maanden project gestart vorig jaar november. De ontwerpster van het project is Francoise Maarse van de Quilterij. Iedere maand hebben we bij haar een bijeenkomst waarop weer een deel van de mysterie bekend gemaakt word. Vrijdag kregen we de patronen voor deel 8 alweer. Ik loop helaas een beetje achter en zal de komende twee maanden flink aan de bak moeten wil ik voordat ik met school start alles een beetje bijgewerkt hebben. Dit zal een flinke uitdaging worden...


We hebben beide stof gekocht bij de Quilterij voor de achterkant en de bies van de patch parade quilt. Zie hierboven een foto van de peachtige stoffen die ik uitgekozen heb.


In de middag zijn Ans en ik na de bijeenkomst nog fijn de stad ingegaan en hebben we een lekker Bossche bol genuttigd op het terras aan de markt. Die Bossche bollen zijn echt te lekker en die horen bij een dagje Den Bosch!

Workshop Jenny Bowker 9 juni 2011












Afgelopen donderdag heb ik een hele leuke dag gehad! Ik heb deelgenomen aan de workshop starter scrap van Jenny Bowker de Australische kunstenares. Ik heb deze dag echt superveel geleerd. De cursus werd gegeven in het bernina creative center in Breda. De cursuszaal stonden de Aurora QE 440 machines twee aan twee opgesteld (zie foto). Alles was prima door de medewerksters van Bernina geregeld. Jenny liet ons eerst met haar meekijken en hierna konden we snel zelf aan de slag. Kwas niet echt top fit die dag en dat was te merken ook. Ik zat gelukkig naast een zeer ervaren quilster genaamd Ina die me geregeld uit de brand hielp als mijn machine weer eens vastliep hihi :). Het was supergezellig naast Ina en ik heb veel geleerd. Zij geeft zelf ook les in het quilten en ze schrijft als expert regelmatig stukken op het berninablog (http://www.berninablog.nl/). Mijn starterscrap is na deze workshop verre van af maar ik ga nu zeker veel oefenen met het machinaal quilten. Heb ik die BSR-voet niet voor niets aangeschaft. En zoals Jenny zegt oefening baart kunst. Blijven quilten dan krijg je er handigheid in.


Na de lunchpauze heb ik me alsnog ingeschreven om ook gezellig de trunkshow van Jenny bij te gaan wonen. Gedurende dag heeft ze ons zoveel leuke verhalen vertelt dat ik daar nog meer van wilde horen. Alsvorens deze trunkshow in de avond begint zijn we nog gezellig wat gaan eten in het Campanile hotel wat niet ver van het Bernina center af zit. Het eten was dik in orde en na de maag weer gevuld te hebben zijn we snel terug gegaan naar het Bernina Center.

Jenny heeft de avond gevuld met mooie verhalen over al haar prachtige quilts. Ze is echt een inspiratie voor iedereen! We mochten natuurlijk ook een aantal van haar werken van dichtbij bekijken. Kortom het was een topdag en heb er van genoten. Mocht Jenny nog eens naar Nederland komen zal ik zeker proberen weer een workshop van haar bij te wonen!

woensdag 8 juni 2011

Workshop Jenny Bowker

Morgen ga ik deelnemen aan een workshop van de Australische kunstnares Jenny Bowker. De workshop zal worden gegeve in het Creative center van Bernina. Superhandig want daar staan de machines al en hoef je zelf geen machine mee te nemen. We leren in de workshop eenvoudige freemotion basistechnieken, maar ook praktische methodes om het quilten met een "starter scrap" te oefenen. Dit is een klein lapje stof omringd door kleuren die hierop inspelen, het geheel wordt op eenvoudige en voordelige wijze afgerond. Ik heb er superveel zin in! Word vervolgd...

Middels deze link kom je op de site van Jenny waar al haar prachtige werkstukken te bewonderen zijn. www.jennybowker.com

dinsdag 7 juni 2011

Tas van Japanse stof

Hier is ie dan! Ik heb de tas van Japanse stof in elkaar gezet. Het heeft even geduurd maar goed werk heeft uiteraard tijd nodig. Om de tas in gebruik te nemen moet ik nu alleen nog een anti diefstal sluiting aanbrengen (nu is de tas helemaal open aan de bovenkant en natuurlijk trekt dit dieven aan) en een stevige plastic bodem zoeken!



Mooie knopenketting

Pasgeleden heb ik een hele mooie ketting van mijn schoonmoeder gekregen. Hierboven is hij op foto te zien. De ketting is handmade. Hij is gemaakt van knopen die prachtig bekleed zijn met stof! Het is natuurlijk ook een superleuk idee dit soort kettingen of armbanden eens zelf te maken. Ik zal dan snel ook eens op zoek gaan naar deze speciale knopen en zodat ik zelf aan de slag kan!