zaterdag 28 januari 2012

Orde in de chaos scheppen

Stap 3: Scraps sorteren
Stap 2: Lapjes/scraps zoeken
Stap 1: Bakjes zoeken
Vandaag ben ik erachter gekomen dat mijn eerdere pogingen tot het maken van de huisjes niet echt spoedig verlopen. Ik heb m'n werkwijze flink aangepast en hoop nu wat vaart te kunnen maken. Ik probeer door het bovenstaande stappenplan in ieder geval orde te scheppen in de chaos van alle lapjes en scraps die ik inmiddels heb verzameld. Het stappenplan is natuurijk nog niet compleet en de foto's van de volgende stappen (4,5,6,7) verschijnen snel ook nog op mijn blog. Hopelijk gaat het me dan toch lukken op 31 december 2012 alle huisjes af te hebben.


maandag 16 januari 2012

Patchworkpoefje met Star de lapjeskat




Het lijkt wel of het poefje custom made is voor Star! Precies de kleuren van haar vacht. Sinds het in de woonkamer staat maakt ze er met alle plezier veel gebruik van.

woensdag 11 januari 2012

Top af!

Afgelopen zaterdag was het zo ver de show&tell van de Mysterie Patch Parade. Net op het nippertje heb ik de top hiervoor af kunnen krijgen. Het sandwichen is niet gelukt maar dat klopt later wel. Zie hier het resultaat.

Het was afgelopen zaterdag weer een gezellige dag bij de Quilterij. We hebben allemaal ijverig gewerkt aan een miniproject een prachtig mandje vol goede wensen. Zodra dit af is laat ik natuurlijk het resultaat hier zien.

vrijdag 6 januari 2012

Bouwmateriaal

Vandaag toch nog even wat bouwmaterialen gekocht bij de de Quiltsteek. Zie op de foto het resultaat. Ik heb uit de restjes bak toch nog aardig wat geschikte kunnen vinden voor de bouw van de huisjes en heb flink wat theezakjes papier gekocht voor het paper-piecen. Ik heb mezelf voorgenomen het te houden bij de kleuren Oranje, bruin, groen en geel. In deze tinten zullen alle huizen gebouwd gaan worden. Gelukkig Organiseert dit jaar de Quilterij leuke huisjes dagen en kan ik daar hopelijk wat stofjes ruilen met iemand die ook van deze kleuren heeft.

Nu gauw weer verder achter de machine zodat ik morgen de top kan showen tijdens de Show & tell. Helaas gaat het vandaag niet meer lukken de quilt te sandwichen maar de top komt vandaag af!

woensdag 4 januari 2012

Race tegen de klok























Vandaag zal een race tegen de klok worden. Het is nu ongeveer 7.30 in de ochtend en de top van de Mysterie Patch Parade moet nu echt in elkaar zitten voor vandaag 17.00 uur. Ik kan niet wachten er straks de prachtige randstof (meadowsweet by Sandi Henderson for Michael miller) eraan te zetten. Foto's van het resultaat volgen uiteraard. Vanavond is alweer een nieuwe Mysterie avond bij de Quilterij en die wil ik zeker niet missen.

Het is de bedoeling dat ik morgen samen met Ans mijn quilt ga sandwichen en deze zaterdag tijdens de show & tell op de open dag kan showen! Als ik dit af heb loop ik nu weer eens op schema met deze quilt en kan het doorquilten van de top beginnen.




zondag 1 januari 2012

Eerste Huisje

Daar is ie dan het eerste huisje!

Iedereen een gelukkig en gezond 2012 toegewenst.