zaterdag 31 december 2011

Little Carrousel deel 2


Deel twee van de little Carrousel is nu af! Met dit project loop ik gelukkig op schema. Nu nog even voor volgende week zaterdag de top van de vorige mysterie in elkaar zetten! Vandaag heb ik hier geen tijd voor want het is feest. Mijn vriend is vandaag jarig en dat vieren we vandaag uitgebreid het zal zeker een knalfeest worden!

Iedereen in ieder geval alvast het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar en natuurlijk voor degene die meedoen met de huisjesrage van 2012 veel succes morgen met het maken van het eerste huisje (nadat we eerst zijn bijgekomen van al het gefeest:)

donderdag 15 december 2011

Starten met het project van 2012 Building houses from scraps

Vandaag heeft iedereen het patroon van het huisje mogen ontvangen! Ik ga meteen eens starten wat zakken scraps te verzamelen om zo te starten met het maken van de huisjes. Er zit een handig paperpiece patroon bij en ik denk dat ik ook voor deze methode ga kiezen! Het is een snelle en makkelijke manier om deze huisjes op de machine te maken.

Patch Parade blokken af!


Alle blokken van de Mysterie Patch Parade zijn af. Nu de top nog in elkaar zetten en ik kan eindelijk eens iets laten zien tijdens de show & tell op 7 januari van de mysterie Patch Parade.

donderdag 8 december 2011

vrijdag 2 december 2011

Building houses from scraps


Zoals inmiddels al vele mensen (de teller staat geloof ik volgens de blog van Jeanneke op dit moment al op 190) ga ik in 2012 ook meedoen aan het maken van 366 huisjes van resten stof! Alsof ik al geen projecten had lopen :) Dit is het ideale project om van je resten stof af te komen. Ik heb er gisteren over gehoord en heb direct bij de Quilterij prachtige stof gekocht om de straten van mijn huisjes quilt te maken. Heb er veel zin in en kan niet wachten tot we op 15 december 2011 het patroon voor dit leuke project toegezonden krijg. Zie links een foto van de kleur van mijn straten (sashings). Van de bakstenen stof ga ik de kleine vierkantjes maken en van de bruine stof de stroken van 1.5 x 7.5.

Little Carrousel deel 1



Het heeft even geduurd maar ben weer begonnen met het bijhouden van mij blog. Er zit nu een gat van enkele maanden omdat ik het te druk had met andere activiteiten.

Gisteren ben ik samen met Ans alweer naar de tweede bijeenkomst van de nieuwe mysterie geweest. Weer een gezellig avondje in Den Bosch bij de Quilterij. Ik heb besloten in mijn mysterie quilten little carrousel het lint van de quilterij te verwerken. Bij de Quilterij ben ik tenslotte echt besmet met het quiltvirus en sindsdien ben ik er helemaal weg van! Het resultaat van deel 1 is op de foto te zien. De quiltkat Chester zit er gezellig bij te kijken! Ook heb ik hierboven een foto van de stoffen pakketen van Ans (links) en mij (rechts) te zien. Wat een leuke pakketjes zijn het toch.