zondag 22 mei 2011

Verjaardagskaart Moeder




Vandaag is mijn moeder jarig en gaan we straks gezellig samen met mijn moeder wat eten. Het cadeau dat ik voor haar heb bedacht is samen lekker gezellig high tea-en. Dat gaan we binnenkort ook doen maar voor haar verjaardag vandaag wilde ik haar graag alvast iets tastbaars geven. Ik heb daarom een kaart gemaakt zoals hierboven te zien is. Gezellige kaart met een theepotje, theekopje en een taartje. Ook heb ik er als finishing touch nog wat sterren op geplakt en op de hoeken een aantal rondje gemaakt met de YoYo maker van clover. Het was allemaal een beetje op de laatste minuut maar het resultaat mag er zijn. Het is ten slotte de eerste keer dat ik een kaart probeer te maken. Onderstaand vind je het verhaal hoe ik op het iedee ben gekomen kaarten te gaan maken.




Al een hele tijd heb ik het boek fast, fun & easy fabric postcards van Frankie Kohler thuisliggen. Zoals zoveel van mijn boeken liggen ze er en heb ik er nog niet veel mee gedaan :). Verzamelen is ook een hobby! Afgelopen keer op de quiltkampioenschappen in veldhoven heb ik fast 2 fuse (heavy weight /interface)gekocht. Dit verkocht Maaike Bakker en ze gaf aan dat het ook ideaal is voor het maken van kaarten. Dit bracht me op het idee om maar eens te starten met het maken van kaarten. En ja het spul is inderdaad perfect voor het maken van kaarten. Het is aan beide zeide te bekleden (plakt aan twee kanten) en erg handig dus. Het spul is zelfs uitwasbaar mocht je iets gaan maken wat extra versteviging nodig heeft. Kortom het maken van een kaart is heel erg leuk om te doen.

maandag 9 mei 2011

Post van Stichting Verdanda
















Vandaag valt er een leuk kaartje in de bus van Stichting Verdanda. De stichting heeft als doel het maken van quilts die weggeschonken worden aan mensen met een beperking. Voor uitgebreide info kun je de site http://www.verdanda.nl/ bezoeken en zien op welke manieren je zelf een steentje kunt bijdragen. Je kunt je bijdrage leveren door het maken van leuke paperpiece blokken en deze toezenden maar je kunt natuurlijk ook geld of stof geven. Zelf heb ik het laatste gedaan en heb de vrijwilligers van de stichting zelf kunnen geven op de tentoonstelling in Veldhoven. Ik heb superveel stof en kan hier best wat van missen.

zondag 8 mei 2011

Dagje Winkelen en Quilts bezichtigen

Gisteren ben ik samen met Ans als bezoeker nog eens naar de Open Europeesche quiltkampioenschappen terug geweest. We hebben samen een supergezellige dag gehad en vele enthousiaste quiltters uit allerlei landen ontmoet. Vandaag heb ik meerdere malen quilters horen zeggen dat ze wel minstens 100 jaar moesten worden om al hun ideeen te realiseren. Ja dat is eigenlijk wel zo. Als quilter werk je vaak niet aan 1 project maar aan meerdere projecten tegelijk :) Ook ik kan het dus weer niet laten om toch weer wat stof aan te schaffen voor een nieuw project voor toekomst. Khad me voorgenomen dit niet te gaan doen maar de verleiding is te groot.

We hebben natuurlijk ook vele prachtige quilts mogen bewonderen en natuurlijk veel gewinkeld! Hieronder zijn een paar plaatjes te vinden van de aanwinsten.

Onderste foto: staan wat rollen wollen stoffen, japanse lichte stof met draad erdoorheen verwerkt en twee prachtige oakchott stoffen. Ik ben van plan deze te verwerken in een quilt uit het boek comtemporary folk van Sue Spargo. Zij maakt prachtige quilts met applicaties van wol, vilt, rib, zijde etc. Kortom er zitten veel verschillende materialen in en dat maakt de quilt zo mooi.

Bovenste foto: is een pakketje te zien met japanse stof voor het maken van een leuke tas. De tas moet snel af zodat ik deze snel kan gaan gebruiken. Dus snel aan de slag vandaag!

De buit is binnen!

vrijdag 6 mei 2011

Officieel tenstoontelling bandje

Vandaag weer een dagje aan het werk. Iedereen vraagt op mijn werk naar het bandje dat ik nog om mijn arm heb zitten. Echt grappig ze denken dat ik naar een of ander hip dancefestival ben geweest hihi :). Vervolgens leg ik ze natuurlijk uit dat ik gisteren de gehele dag op de Open Europeesche Quilt Kampioenschappen heb gestaan in Veldhoven. Ze weten inmiddels op mijn werk goed wat het quilten en patchen inhoud dus verdere uitleg was niet nodig.

Echt speciaal dat ik gisteren in plaats van bezoeker nu zelf bij de stand mysterie Quilts uitleg mocht geven. Ik heb samen met Mandy de gehele dag met veel plezier uitleg gegeven over de Mysterie Quilts " Home Sweet Home" van de Quilterij in Den Bosch. Het is erg leuk te zien wat de verschillende resultaten van deze mysterie zijn en hoe verschillend deze wel niet zijn. Het ontwerp is van Francoise Maarse en iedereen heeft met deze mysterie middels kleur en invulling een hele andere quilt gemaakt. Dit vind ik persoonlijk altijd superleuk aan de mysterie projecten van Francoise. Mijn eigen quilt hing er niet bij (niet af eigen schuld :(natuurlijk)maar dit mocht de pret niet drukken. De hele dag gezellig praten met andere quiltsters en ze enthousiast maken over het mysterie project gaat bijna vanzelf omringt door al die prachtige quilts. Af en toe een taalbariere (frans, deens etc.)maar met wat gebaren kwam de boodschap volgens mij toch goed over. Morgen mag ik wederom naar de tentoonstelling en ga ik zelf alle prachtige quilts bezichtigen als bezoeker. Heb er weer veel zin in!

OEQC 2011 Mysterie Quilts Quilterij

Op de foto zijn Mandy en ik te vinden bij de Mysterie Quilts " Home sweet home" op de OEQC 2011 te Veldhoven.